Доаѓање пакет VSTI + DF

$55.99

Adventus VSTi + Adventus DF.
If you’re looking for great leads, влошки, strings, basses, organs and pianos from a Softsynth, for live performance work or sequencing, look no further! VST plugins for quality sound recording and music making. For Trance, танц, Техно, House and many more music genre and styles.

Description

Easy to use for beginner or pro synth players, you will be totaly inspired by the sound and the presets when come the time to create or play music.

See Advendus DF plugin produc info

Иднината музика " (Велика Британија) списание каже:

"Adventus изгледа како нешто што сакате да се игра веднаш."

If you’re looking for great leads, влошки, strings, basses, organs and pianos from a Softsynth, for live performance work or sequencing, look no further! VST plugins for quality sound recording and music making. For Trance, танц, Техно, House and many more music genre and styles.

 

Најнови Adventus стабилизаторот

 

Lonely Heart – Radio killer made with Adventus vsti software

 

 • arpeggiator – better chorus
 • new phaser and ensemble fx
 • use less CPU
 • new flip flop pan option
 • Phase Mod (instead of ring mod)
 • Filter respond to velocity (very cool)
 • X-knob, modify resonnance curve. turn left and the resonnance decrease as the cutoff increase. turn right and the resonnance increase as the cutoff increase.
 • 6 Oscillators with Fat options.
 • Waveforms: Saw, Sine, Triangle, Pulse, Ramp, White Noise.
 • Portamento Controls.
 • Volume control, Fine-tune, Semi-tune, Pulse Width, Phase Modulation, Velocity and Velo to Filter sensitivity, Key follow, Key-Track.
 • 6 Resonant Filters: 12dB, 24dB, Moog Filter Types: 3 diferents Low Pass, High Pass, Band Pass, Band Reject ADSR’s with parameter locking facility Amplifiers with controls for Attack, Decay, Sustain, Release
 • Modulation with substantial routing options: 2 assignement with 2 destinations each.
 • 2 x LFO’s with substantial routing options Mode, Range, Beat Step Sequencer with control for Pitch, Filter, and FX paremeter, Phase Modulation option.
 • Effects: Chorus, Phaser, Twin Delay, Reverb, Phase Mod, Drive (Distortion)
 • Other Features: 6 note polyphonic operation Mono/Legato/Polyphonic control Midi CC control.
 • Над 500 high-quality presets Instruments, Sounds, and FX

 

Videos

 

Rihanna – We found love (Доаѓањето на VSTi DF)

 

Radio Killer – Lonely Heart

 

Playlist- Multiple Adventus demo videos songs

 

 

Users Testimonial

Најдобри желби од Австралија

Здраво Гино, Ви благодариме за обезбедување на најдобрите транс синтисајзери за оваа неверојатна цена. Јас сум бил во потрага по неколку години да се најде нешто што обезбедува еден во сите транс синтисајзер додека не наидов на твое. Бев толку фрустриран порано да ги најдам вистинските звуци за мојата музика и морав […]

Ова мало парче софтвер е апсолутно неверојатно!

ЗДРАВО !! Само не сакам да кажам дека ова мало парче софтвер е апсолутно неверојатно, навистина го мислам. За таков вид на пари !!! II сакам секој дефиниција за оваа работа . И звучи сосема масти!!! Јас не сум звук навивач сите мојата музика се базира на оригинални стабилизаторот направени од страна на креаторите, но ова е absolutley приклучиш и да се создаде парче VST. продолжи со добрата работа.

Мет

Ниска processer употреба

Се обидов на Adventus демо по читањето за тоа во иднина Музика и сакаше тоа така го купив веднаш! Цел треба да биде со вас во секое време сега. Толку голема труба VSTi (дури и со ефектите надвор – што не може да се каже за повеќето VST-и!) Голема GUI – и layed надвор. Ниска processer употреба (секогаш е важно!)..

Невил

Авторот на музички апликации како HammerHead

Само ви испраќам е-пошта за да ви испратам пофалби за вашиот додаток Adventus. Моето име е Брам Бос, автор на музички апликации како глупак, Туарег, Tu2 и Стајнберг B.Box. Во моментов сум работат на флексибилен но сепак многу лесен за употреба VSTi / аудио sequencer. Го купив вашиот приклучок како еден од моите главни тестови VSTi. Морам да кажам дека Adventus има најмногу течност и импресивни филтри некогаш сум ја слушнал на било мека синтисајзер. Звуците се апсолутно достоен за тоа!

Брам Бос

Авторот на HammerHead

 

Download demo

Download Adventus DemoTry Adventus Demo now